Situatie en historiek team


Situatie en korte historiek van het Team:

Het Team werkt momenteel onder de VZW Wielercomité Belsele, met BTW-plicht en is dus een organisatie zonder winstgevend doel. Deze werd opgericht op 31 juli 2013 met als enige hoofdsponsor de firma Cibel van de familie De Witte.

Vóór deze oprichting werkten we onder de feitelijke vereniging Wielercomité Belsele. De ploegleider Gaspard Van Peteghem heeft al 40 jaar ervaring in de wielersport. Hij startte in de jaren ’90 een profploeg (Trident) met o.a. Peter Van Peteghem, die een groot renner werd. Met de ploeg Spar-Spar RDM en Spar OKI behaalden wij prachtige resultaten. Wim Omloop werd in 1998 zegekoning en de ploeg was in 1998 en 1999 zegekoning bij de profs.Gilmore.

De Wilde behaalden wereld en Olympische titels in de ploegkoers.
Jaren hadden we de beste club met Eliterenners met als toppers de Litouwers RamūnasNavardauskas (gewezen kampioen van Litouwen en nu nog steeds in het WorldTour Team Bahrain-Merida), Mindaugas Goncaras (nu top-mekanieker achter Peter Sagan) en Darius Strole (eveneens voormalig kampioen van Litouwen). Deze renners behaalden tal van overwinningen in Belgische profkoersen.

Nu hebben wij al 5 jaar een sterke Cibelploeg, waartoe ook Oliver en Lawrence Naesen nog behoorden. Onze ploeg stond in 2018 eerste gerangschikt bij de Continentale ploegen. Wij wonnen rondes in Luxemburg, Frankrijk en België. Wij wonnen met Cibel het hoogst aantal wedstrijden in 2018, na de Belgische WorldTourploegen.

ln alle profwedstrijden 2018-2019 speelden wij mee en hebben meer dan 20 uur televisie- uitzendingen gehaald met naamvermelding van de sponsor, in binnen- en buitenland.